• Officiële Scentchips® webshop
 • Ma-vrij voor 14.00u besteld, zelfde dag verzonden
 • Gratis bezorging vanaf € 30 (NL) of € 45 (BE)
recensies van klanten
recensies van klanten

Oliebrander - ScentLamps

Resultaat 1–12 van de 33 resultaten wordt getoond

Verspreid de olie onmiddellijk via de ScentLamp

De ScentLamp is een oliebrander die een aangename geur door je kamer verspreidt. Net als onze ScentChips is deze oliebrander in allerlei verschillende opties, kleuren, vormen te verkrijgen. De geur van de geurolie bepaal je zelf en kies je uit onze collectie online of bij een verkooppunt. De geur van de olie wordt na het ontbranden onmiddellijk via de ScentLamp verspreid. De poreuze steen in de ScentLamp zuigt de olie op via de lont dat aan de steen hangt. Met een ScentLamp haal je de heerlijkste geuren op bijzondere wijze in huis. Ook als de oliebrander inactief is, ziet deze er ontzettend goed uit. Kies uit een van de bovenstaande opties en profiteer vandaag nog van de snelle levering van Scentchips®.

Oliebranders in verschillende uitvoeringen

De oliebrander van Scentchips® zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Net als al onze andere producten hebben we de oliebranders ook in verschillende geuren. De ScentLamps is het gereedschap en de geurolie (ScentOils) is de brandstof. Kies voor de Wilde Bloemen om een natuurlijke geur in huis te halen of ga voor de zoete scent van aardbei als je voorkeur daar ligt. De ScentLamps zelf zijn dus ook te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. Zo hebben we oliebranders die van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals doorzichtig glas, gekleurd glas en steen. Kies een kleur, materiaal en vorm die bij jou past of kies meerdere ScentLamps en zet ze bij elkaar voor de optimale sfeerbeleving.

Goed om te weten

Oliebranders zijn intrigerende producten waarvan de werking niet altijd even duidelijk is voor iedereen. Omdat we bij Scentchips® veel waarde hechten aan productveiligheid willen we je graag informeren over de juiste gebruikswijze. Onderaan deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen die we krijgen. Heb je een specifieke vraag? Kijk dan even of deze tussen de vragen staat. Hoewel het gebruiken van onze oliebranders veilig is en geen extra kennis of apparatuur vergt, is het goed om te weten dat je bepaalde voorzorgsmaatregelen kunt nemen om de optimale veiligheid te garanderen. Neem de volgende vuistregels in acht om veilig van het product gebruik te kunnen maken:

 • Plaats de fles met ScentOil nooit naast de ScentLamp tijdens het ontsteken van de brander.
 • Plaats de fles met ScentOil nooit in de nabijheid van een warmtebron.
 • Plaats de ScentLamp niet in de buurt van licht ontvlambare materialen.
 • Sluit de fles met ScentOil na gebruik altijd goed om te voorkomen dat de alcohol in de olie verdampt.
 • Houd, wanneer je de ScentLamp dooft, de lamp aan de onderkant vast.

Kies de brander die bij jou past

Heb jij interesse in een ScentLamp van Scentchips®? Kies jouw favoriete geur en bestel jouw oliebrander vandaag nog. Bestel je op een werkdag voor 14:00 uur? Dan ontvang je jouw bestelling de volgende werkdag. Voor bestellingen boven de €30,00 brengen we geen verzendkosten in rekening. Voor de beste ervaring en service bestel je jouw ScentLamps bij de officiële Scentchips webshop. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen

Het gebruiken van de ScentOils is veilig en vergt geen speciale kennis van apparatuur of iets dergelijks. Wel raden we het altijd aan om de verschillende voorzorgsmaatregelen bij het gebruik te handhaven. Op deze pagina staan we stil bij wat die maatregelen precies zijn, zodat jij en je omgeving veilig genieten van onze ScentOils. 

Waar let ik op?

Neem de gebruiksaanwijzing van de ScentLamp en ScentOil nauwlettend in acht bij het gebruik van de producten. Let op: de ScentOil is licht ontvlambaar!

 • Plaats de fles met ScentOil nooit naast de ScentLamp tijdens het ontsteken van de lamp.
 • Plaats de fles met ScentOil nooit in de nabijheid van een warmtebron.
 • Plaats de ScentLamp niet in de buurt van licht ontvlambare materialen.
 • Sluit de fles met ScentOil na gebruik altijd goed om te voorkomen dat de alcohol in de olie verdampt.

Waarschuwing: de bovenkant van de ScentLamp wordt zeer heet tijdens het gebruik. Houd daarom, wanneer je de ScentLamp dooft, de lamp aan de onderkant vast.

Slik de ScentOil niet in. Raadpleeg in geval van inslikken onmiddellijk een arts en toon een verpakking of etiket.

Meer informatie

Meer informatie over onze producten vind je per product aangegeven in de webshop. Heb je nog vragen over bepaalde eigenschappen? Stel ze aan onze klantenservice of bezoek aan van de verschillende verkooppunten. 

Onze ScentLamp bestaat uit verschillende onderdelen. Deze kun je gemakkelijk in elkaar zetten. Wanneer je een ScentLamp via onze webshop of een van de verkooppunten hebt besteld, wordt de lamp inclusief alle onderdelen geleverd. Deze onderdelen zijn de afsluitdop, sierdop, trechter en lont met steen waarmee je de geurolie laat branden.

Een unieke geur met onze ScentOils

Iedere ScentOil geurolie uit onze collectie kun je in principe opbranden in de speciale ScentLamp. Je hebt een grote keuze uit allerlei geuren. Van zoete geuren tot frisse en natuurlijke geuren. In onze webshop bestel je een of meerdere ScentOils, waarna ze bij jou thuis bezorgd worden. 

Meer informatie

Meer informatie vind je op onze website. Heb je verdere vragen? Stel deze dan aan ons en vul het contactformulier in. Ook vind je onze producten bij een van de verschillende verkooppunten. 

De ScentLamp oliebrander is dé manier om je ScentOil geurolie te laten branden. Voordat je de olie laat branden is het belangrijk om jezelf eerst even in de werking van de ScentLamp te verdiepen. Want hoe lang de ScentLamp moet branden, hangt af van de ruimte waarin hij staat. Het gemiddelde gebruik van de ScentLamp is 20 à 30 minuten per keer.

Een ruime keuze 

De geuren van Scentchips® zijn er in allerlei variaties en mogelijkheden. Raak je een beetje uitgekeken op je geur? Dan bestel je gemakkelijk een nieuw geurtje via onze webshop. Door regelmatig te wisselen van geur heb je bovendien altijd een aangename, wisselende geur in huis. Let wel op dat je geuren van de ScentOils niet door elkaar gebruikt.   

Meer weten

Wil je meer informatie over onze geuren, ScentOils of speciale ScentLamps? Je vindt de aanvullende informatie op onze website. Heb je nog vragen over een bepaald product, bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen. Staat je antwoord of vraag er niet tussen? Vul dan het online contactformulier in of bezoek een van de verschillende verkooppunten van Scentchips®. 

Naast onze ScentBurners heb je ook de ScentLamp. De Scentlamp is een olielamp die een aangename geur door je kamer verspreidt. Net als onze ScentChips is deze oliebrander in allerlei verschillende opties, kleuren, vormen te verkrijgen. De geur van de geurolie bepaal je zelf en kies je uit onze collectie online of bij een verkooppunt. 

De werking van de ScentLamp

Doordat de steen poreus is, absorbeert hij de olie uit de ScentOil. De olie blijft als een dun laagje op de steen liggen. Wanneer de ScentLamp wordt aangestoken, wordt de steen zeer heet. Nadat de vlam is uitgeblazen blijft het steentje gloeien. De olie zal gaan verdampen, waardoor de ScentLamp de geur van de ScentOil gaat verspreiden. De geur van de olie wordt op een aangename manier verspreid en ruikt nooit te sterk of overheersend.

Meer weten over onze producten

Op onze website vind je informatie over verschillende soorten producten uit ons assortiment. Wil je meer weten of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op of bezoek een van onze verkooppunten bij jou in de buurt. 

Met de ScentLamp in huis heb je een unieke verspreider van geuren. De ScentLamp kun je het hele jaar door gebruiken en gaat vrij lang mee. Zo hoef je het steentje en de lont voor optimaal gebruik slechts één keer per jaar te vervangen. Gebruik je je ScentLamp veel? Vervang het steentje met de lont dan na ongeveer 200 branduren.

De ScentLamp: langdurig genieten van geuren

Naast de verschillende ScentChips, een chip van wax dat smelt door er een kaarsje onder aan te steken, is er nu ook de ScentLamp. Deze is speciaal ontworpen om dag in dag uit een langdurige, aangename geur te verspreiden. Is je geurolie op? Dan bestel je eenvoudig een nieuwe via onze webshop of bij een van de verschillende verkooppunten. 

Meer informatie? Neem contact op

Wil je meer informatie over een bepaald product uit ons assortiment? Neem dan altijd even contact op met de klantenservice en stel je vraag. 

De ScentOils geurolie van Scentchips® gebruik je in de daarvoor bedoelde ScentLamp oliebrander. Dit is een soort brander waarin de olie wordt gebrand. Dit gebeurt door het aansteken van een lont die in de geurende olie hangt. Een ScentLamp inclusief olie gaat vrij lang mee, maar zal uiteindelijk vervangen moeten worden als de olie op is. 

Van ScentOil veranderen

Nee, in principe is het niet nodig om je ScentLamp te vervangen door een nieuwe als de olie op is. Je kunt namelijk op verschillende manieren van geur veranderen:

 • Haal de lont uit de olie en laat deze ongeveer één dag drogen op keukenpapier;
 • Schaf voor iedere geur ScentOil een aparte lont aan;
 • Vul de ScentLamp met de geur Neutral Note en laat deze ongeveer een half uur branden zodat je oude geur geneutraliseerd wordt.  

Meer weten

Meer weten over onze producten? Dan raden we het aan om onze website te bekijken voor meer informatie over onze ScentOils, het assortiment en de ScentLamp. Heb je alsnog een vraag? Vul dan het contactformulier op de site in. Wij helpen je graag!

Ondanks dat je onze ScentOils geurolie moet laten branden zijn het veilige geurverspreiders. Let er wel op dat de lamp op een stevige ondergrond staat en blijf tijdens de drie minuten dat de ScentLamp oliebrander brandt bij de lamp. Uiteraard is het verstandig om de olie of de aangestoken ScentLamp buiten het bereik van (kleine) kinderen te houden. Houd daarom altijd een oogje in het zeil als de ScentLamp brandt en verlaat de kamer niet. 

Verschillende opties

Ruik je je geurtje na verloop van tijd niet meer? Dat is gebruikelijk. Na een tijdje raken je hersenen gewend aan de geur van een ScentOil. Daarom heb je een groot aanbod verschillende soorten ScentOils. Je kunt dus eindeloos blijven combineren en nieuwe geuren uitproberen. 

Meer over onze producten

Meer informatie over de producten van Scentchips® vind je op onze website. Per product vind je meer informatie. Ook kun je je ScentOils of geurchips eenvoudig via de site bestellen. Heb je nog vragen? Vul dan het contactformulier in en neem contact met ons op. Ook kun je altijd een bezoekje aan een van de verschillende verkooppunten brengen. 

Als de ScentLamp oliebrander te lang heeft gebrand, raakt de steen verzadigd met de ScentOil geurolie. Je kunt de lont reinigen door deze 24 uur lang te bewaren in een afgesloten potje met pure alcohol (drogist). Is de steen nog steeds niet schoon? Dan is de lont waarschijnlijk versleten. We adviseren je dan om een nieuwe lont aan te schaffen.

Onbeperkt genieten van geuren

De ScentLamp is een handige manier om een unieke geur in je kamer(s) te verspreiden. Dankzij de handige ScentOils van Scentchips® geniet je van een unieke geur. Koop een of meerdere ScentOils en geniet van een constante aangename geur, afgestemd op jouw wensen en voorkeuren.

Bekijk onze website en bestel online

Zowel onze ScentOils als ScentLamps bestel je gemakkelijk via de webshop. Ze worden dan ook spoedig bij jou thuis geleverd. Heb je nog vragen? Stel deze door middel van het contactformulier of bezoek een van onze verkooppunten. 

De ScentLamp oliebrander uit ons assortiment werkt op basis van vuur en olie. Dit is natuurlijk altijd even opletten, zeker als er kleine kinderen of huisdieren in de buurt rondlopen. Plaats de ScentLamp dan ook nooit bij hen in de buurt of op plekken waar ze bij kunnen. Om de ScentLamp te gebruiken steek je het steentje in de lamp aan (deze heeft de ScentOil geurolie geabsorbeerd). Pas echter op met het vuur. 

Brand de vlam langer? Doof hem dan

Het aansteken van de steen is alleen nodig om de steen op te warmen die de olie verspreidt. Belangrijk: De ScentLamp geeft zijn geur pas af nadat de vlam is uitgeblazen. Blaas de vlam daarom na 3 minuten uit. Blijft de vlam alsnog branden, zorg dan dat deze uitgaat. 

Nieuwe olie kopen

Na verloop van tijd raakt de olie op en heeft ook de steen in de ScentLamp niet meer voldoende absorberende eigenschappen om de geur te verspreiden. Het is dan tijd om zowel de olielamp als olie te vervangen. 

Let op: een ScentLamp gaat gemiddeld 200 branduren tot één jaar mee. En hoef je dus alleen om te ruilen als hij écht op is. 

Een nieuwe ScentLamp en bijbehorende ScentOils koop je eenvoudig in onze webshop of bij een van de verschillende verkooppunten. Je vindt onze producten door heel Europa!

De ScentLamp oliebrander werkt niet op basis van een continue vlam, maar je steekt de steen in de lamp aan. Deze wordt warm en absorbeert de olie in het reservoir, waarna de geur verspreid wordt. Omdat je dus met echt vuur en olie werkt is het raadzaam om altijd even uit te kijken als je de lamp aansteekt. 

Neem voorzorgsmaatregelen

Om kort te zijn: Ja, het is normaal dat er een vlam van tien centimeter uit de ScentLamp komt. Daarom is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Zet de ScentLamp dan ook niet in de buurt van licht ontvlambare materialen en pas op met kinderen en of huisdieren in de buurt. Wanneer de vlam is uitgeblazen, levert je ScentLamp geen brandgevaar meer op.

Nieuwe oliebrander kopen

Na verloop van de tijd raakt de olie en ook de ScentLamp op. Nu gaat de ScentLamp gemiddeld een jaar mee (zo’n 200 branduren), dus die hoef je niet snel te vervangen. Wil je echter nieuwe olie of een nieuwe oliebrander? Bestel ze dan gemakkelijk via onze webshop of bezoek een van de verschillende verkooppunten bij jou in de buurt!