• Officiële Scentchips® webshop
  • Ma-vrij voor 14.00u besteld, zelfde dag verzonden
  • Gratis bezorging vanaf € 30 (NL) of € 45 (BE)
recensies van klanten
recensies van klanten

Retourneren

Heb je iets besteld of gekocht dat je toch niet aanspreekt? Dan heb je de mogelijkheid om je bestelling te retourneren. Bij Scentchips® kun je een artikel ruilen of retourneren als je dat binnen 14 dagen na aankoop aan ons meldt. 

Voorwaarden om te retourneren

Daarom zijn er een aantal voorwaarden waar je je aan moet houden als je een product terugstuurt. Zo is het wel van belang dat het product compleet is en in de oorspronkelijke verpakking zit. Producten die beschadigd of niet compleet zijn komen dan ook niet voor ruiling of restitutie in aanmerking.

Goed om te weten

De volgende artikelen kunnen niet geruild en/of geretourneerd worden:

  • ScentChips en ScentSticks (indien geopend).
  • Eigen blends van geuren (De inhoud van het doosje is speciaal voor jou samengesteld).
  • Ingewisselde of ingevulde vouchers of tegoedbonnen.

Meer informatie

Wil je meer informatie of heb je nog vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag met het vinden van een passende oplossing. 

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een product van ons besteld hebt dat bij levering toch niet blijkt te zijn wat je verwachtte. Het is dan mogelijk om dit product te retourneren. De retourkosten dien je echter zelf terug te betalen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over onze producten of heb je nog bepaalde vragen? Neem dan altijd even contact met ons op. We helpen je graag met je bestelling, vragen of opmerkingen. 

Bevalt het product van Scentchips® toch niet helemaal als het geleverd wordt? Dan heb je de mogelijkheid om dit product te ruilen en of retourneren. In dit artikel leggen we je aan de hand van een stappenplan precies uit hoe je dat doet. 

Ruilen en retourneren: hoe doe ik dat?

Wil je een artikel retourneren? Dan vragen wij je het volgende stappenplan aan te houden. Zo kunnen wij je retour zo soepel mogelijk afhandelen. Het stappenplan:

  • Meld bij onze klantenservice dat je een artikel retour wilt sturen > service.nl@worldofscentchips.com
  • Je ontvangt via e-mail een bevestiging van je verzoek.
  • Je ontvangt via e-mail instructies voor de verzending van het artikel.
  • Na ontvangst van je zending, stuurt Scentchips® een ontvangstbevestiging via e-mail.

Belangrijk om te weten: Wij ruilen het artikel om (indien voorradig) of storten het aankoopbedrag binnen 30 dagen terug, afhankelijk van je wens.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je meer weten over onze producten? Meer informatie vind je per product op onze website. Ook is het mogelijk om van tevoren altijd even contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag!

Ontdek hier alle Scentchips® geurproducten.