• Officiële Scentchips® webshop
 • Voor 14:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis bezorging, vanaf 25 euro
recensies van klanten
recensies van klanten

Veelgestelde vragen

ScentChips en ScentOil

ScentChips zijn kleurrijke waxchips die een heerlijke en intense geur verspreiden wanneer je ze in een ScentBurner (brander) of ScentWarmer (elektrische warmer) plaatst. Er zijn veel verschillende geuren ScentChips verkrijgbaar, die je eindeloos met elkaar kunt combineren. Zo stel je jouw eigen geur samen!

 • Kies minimaal drie ScentChips uit, waarbij je de verschillende geuren naar hartelust met elkaar kunt combineren.
 • Kijk voor inspiratie voor heerlijke geurcombinaties naar de blends op deze site.
 • Plaats de ScentChips bovenin een ScentBurner (brander) of ScentWarmer (elektrische warmer) van Scentchips®.
 • Plaats de ScentBurner of ScentWarmer vrij en op een vlakke ondergrond.
 • Steek het theelichtje onderin de ScentBurner aan of zet de ScentWarmer aan.
 • Gebruik voor de ScentBurner alleen theelichtjes die geschikt zijn voor keramieken branders.
 • Plaats maximaal 1 theelichtje tegelijk in de brander.
 • Geniet van de heerlijke geur die de ScentChips verspreiden wanneer ze smelten.

In een kleine ScentBurner moeten minimaal drie ScentChips worden geplaatst; in een grotere ScentBurner vier.

Wanneer je minimaal drie ScentChips in de ScentBurner of ScentWarmer plaatst, geuren de chips zeker acht uur.

ScentChips branden niet helemaal op. Er blijft altijd een laagje achter in de brander. Dit laagje kun je verwijderen door de gesmolten wax eerst volledig te laten stollen tot deze helemaal hard is geworden. Zet de ScentBurner of ScentWarmer vervolgens heel even aan, tot de onderste laag van de substantie loskomt. De laatste restjes haal je weg met een keukenrolpapiertje. Vervolgens kun je nieuwe ScentChips in de ScentBurner of ScentWarmer plaatsen.

Uitgegeurde wax is ook te verwijderen door de ScentBurner drie à vier minuten in het vriesvak te plaatsen. De wax laat hierdoor los, waardoor je het in één stuk uit de ScentBurner kunt verwijderen.

Laat de gesmolten wax eerst volledig afkoelen, totdat deze helemaal hard is geworden. Zet de ScentBurner of ScentWarmer vervolgens heel even aan tot de onderste laag van de substantie loskomt. Je kunt de wax vervolgens in één stuk uit de ScentBurner of ScentWarmer verwijderen. De laatste restjes haal je weg met een keukenrolpapiertje.

Uitgegeurde wax is ook te verwijderen door de ScentBurner drie à vier minuten in het vriesvak te plaatsen. De wax laat hierdoor los, waardoor je het in één stuk uit de ScentBurner kunt verwijderen.

Gebruik theelichten die vier uur blijven branden en geschikt zijn voor keramieken branders. Deze kleine theelichten hebben de ideale maat voor de branders van Scentchips®. Plaats maximaal 1 theelicht tegelijk in de brander.

Gebruik voor het schoonmaken van de binnen- en buitenzijde van de Burner of Warmer altijd een droge doek. Doe dit nooit met water: was de Burner of Warmer dus niet in een sopje of in de vaatwasser. Sommige delen van de branders zijn niet volledig geglazuurd en kunnen dus water opzuigen. Als een brander water heeft opgenomen, bestaat het risico dat de ScentChips gaat spetteren wanneer ze gaan smelten.

ScentChips en de bijbehorende accessoires zijn veilig; wij nemen geen enkel risico met de veiligheid van de consument.

Hou wel rekening met de volgende punten:

 • Plaats minimaal drie ScentChips in een ScentBurner/-Warmer
 • Plaats de ScentBurner/-Warmer vrij en op een vlakke ondergrond
 • Verplaats de houder met vloeibare materie niet
 • Laat brandende kaarsen niet onbeheerd achter
 • Gebruik alleen theelichten die geschikt zijn voor keramieken branders
 • Laat de wax en ScentBurner/-Warmer nooit in aanraking komen met water
 • Gebruik alleen een ScentBurner/-Warmer voor het smelten van ScentChips
 • Niet geschikt voor consumptie of gebruik op de huid
 • Houd buiten bereik van kinderen en huisdieren

ScentOils zijn heerlijke geuroliën voor gebruik in een ScentLamp. Wanneer deze olie in een olielamp van Scentchips® wordt geplaatst, wordt de verrukkelijke geur van de ScentOil verspreid in de ruimte.

 • Neem de gebruiksaanwijzing van de ScentLamp en ScentOil nauwlettend in acht bij het gebruik van de producten.
 • Waarschuwing: de ScentOil is licht ontvlambaar!
 • Plaats de fles met ScentOil nooit naast de ScentLamp tijdens het ontsteken van de lamp.
 • Plaats de fles met ScentOil nooit in de nabijheid van een warmtebron.
 • Plaats de ScentLamp niet in de buurt van licht ontvlambare materialen.
 • Sluit de fles met ScentOil na gebruik altijd goed om te voorkomen dat de alcohol in de olie verdampt.
 • Waarschuwing: de bovenkant van de ScentLamp wordt zeer heet tijdens het gebruik. Houd daarom, wanneer je de ScentLamp dooft, de lamp aan de onderkant vast.
 • Slik de ScentOil niet in. Raadpleeg in geval van inslikken onmiddellijk een arts en toon een verpakking of etiket.

Ja, de ScentLamp wordt standaard geleverd inclusief afsluitdop, sierdop, trechter en lont met steen.

Hoe lang de ScentLamp moet branden, hangt af van de ruimte waarin hij staat. Brand de ScentLamp maximaal één minuut per kubieke meter. Het gemiddelde gebruik van de ScentLamp is 20 à 30 minuten per keer.

Doordat de steen poreus is, absorbeert hij de olie uit de ScentOil. De olie blijft als een dun laagje op de steen liggen. Wanneer de ScentLamp wordt aangestoken, wordt de steen zeer heet. Nadat de vlam is uitgeblazen blijft het steentje gloeien. De olie zal gaan verdampen, waardoor de ScentLamp de geur van de ScentOil gaat verspreiden.

Eén flacon ScentOil (475ml) is voldoende voor ongeveer twintig uur gebruik.

Vervang het steentje en de lont voor optimaal gebruik één keer per jaar. Gebruik je je ScentLamp veel? Vervang het steentje en de lont dan na ongeveer 200 branduren.

Nee, dat is niet nodig. Je kunt op verschillende manieren van geur veranderen:

 • Haal de lont uit de olie en laat deze ongeveer één dag drogen op keukenpapier;
 • Schaf voor iedere geur ScentOil een aparte lont aan;
 • Vul de ScentLamp met de geur Neutral Note en laat deze ongeveer een half uur branden.

Is de geur van je ScentOil wat te sterk naar je smaak? Vermeng de ScentOil dan met de geur Neutral Note en creëer zo een lichtere versie van je favoriete geur. Neutral Note ScentOil kan ook apart worden gebruikt. De neutrale geur is dan ideaal om kookgeurtjes en andere sterke geuren te neutraliseren.

Ja, de ScentOils zijn veilig in gebruik. Let er wel op dat de lamp op een stevige ondergrond staat en blijf tijdens de twee minuten dat de ScentLamp brandt bij de lamp.

Als de ScentLamp te lang heeft gebrand, raakt de steen verzadigd met olie uit de ScentOil. Je kunt de lont reinigen door deze 24 uur lang te bewaren in een afgesloten potje met pure alcohol (drogist). Is de steen nog steeds niet schoon? Dan is de lont waarschijnlijk versleten. We adviseren je dan om een nieuwe lont aan te schaffen.

Het aansteken van de steen is alleen nodig om de steen op te warmen. De ScentLamp geeft zijn geur pas af nadat de vlam is uitgeblazen. Blaas de vlam daarom na 2 minuten uit.

Ja, dit is normaal. Daarom is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Zet de ScentLamp niet in de buurt van licht ontvlambare materialen. Wanneer de vlam is uitgeblazen, levert je ScentLamp geen brandgevaar meer op.

 • Gebruik de ScentLamp nooit in een voertuig.
 • Houd de ScentLamp en ScentOil buiten bereik van kinderen en dieren.
 • Gebruik de ScentLamp niet als hij leeg is.
 • Gebruik je de ScentLamp niet? Controleer dan of de afsluitdop op de ScentLamp zit, om te voorkomen dat de ScentOil verdampt.
 • Vervang het steentje en de lont elk jaar, of nadat je ze 200 keer hebt gebruikt.

Algemeen

Ja, via de Winkelzoeker kun je het dichtsbijzijnde verkooppunt vinden.

In onze webshop kun je betalen met creditcard (MasterCard en Visa) of via iDEAL.

Via iDEAL
Wanneer je voor deze betaalmethode kiest, kun je tijdens het bestelproces je betaling afhandelen met je eigen bank. Je rekent af in jouw vertrouwde online betaalomgeving, met de beveiligingsmethode van je eigen bank. Als je zelf al telebankiert, kun je direct gebruik maken van iDEAL. Je hoeft je dan niet aan te melden. Je bestelling wordt na de betaling verzonden.

Via creditcard
In onze webshop kun je met Visa en MasterCard betalen. Wanneer je met creditcard betaalt, wordt je bestelling onmiddellijk na het bestellen verzonden.

Bestellingen vanaf € 25,00 worden binnen Nederland gratis verzonden. Voor bestellingen tot € 25,00 betaal je € 4,95 verzendkosten.

Ja, via de Winkelzoeker kun je het dichtsbijzijnde verkooppunt vinden.

Ja, dat kan. Ga naar Scentchips in je winkel.

Mijn bestelling

Betalen met de Webshop Giftcard doe je als volgt: Wanneer je gaat betalen, kies je op de pagina met betaalmethodes (bijvoorbeeld iDEAL of creditcard) voor de betaalmethode ‘Webshop Giftcard’. Je vult vervolgens het 19-cijferige kaartnummer dat op de achterzijde van de Giftcard staat en de pincode die onder de kraslaag zit in, waarna de betaling wordt voltooid. Het bedrag wordt automatisch van de Webshop Giftcard afgeschreven. Let op: vul het kaartnummer van de Webshop Giftcard niet in bij het kortingscodeveld, dit werkt niet!

Aankoop hoger dan de waarde van de Webshop Giftcard
Wil je iets kopen met een hogere waarde dan het tegoed op jouw Webshop Giftcard? Geen probleem! Je kiest als eerste betaalmethode de Webshop Giftcard en betaalt het restantbedrag via iDeal.

Aankoop lager dan de waarde van de Webshop Giftcard
Is de waarde van je aankoop lager dan het tegoed op jouw Webshop Giftcard, dan blijft het resterende tegoed gewoon op jouw Webshop Giftcard staan. Deze kun je later bij een webshop van jouw keuze besteden.

De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar. Indien je op werkdagen voor 14.00 uur bestelt, dan heb je je producten de volgende dag in huis.

Bij Scentchips kun je een artikel ruilen of retourneren als je dat binnen 7 dagen na aankoop aan ons meldt. Het is wel van belang dat het product compleet is en in de oorspronkelijke verpakking zit. Producten die beschadigd of niet compleet zijn komen niet voor ruiling of restitutie in aanmerking.

De volgende artikelen kunnen niet geruild en/of geretourneerd worden:
– Scentchips, Scentbubbles, Scentbags en Scentsticks (indien geopend).
– Eigen blends van geuren (want zijn op maat voor jou gemaakt).
– Ingewisselde of ingevulde vouchers of tegoedbonnen.

Stappenplan ruilen en retourneren
Wil je een artikel retourneren? Dan vragen wij je het volgende stappenplan aan te houden. Zo kunnen wij je retour zo soepel mogelijk afhandelen.
– Meld bij onze klantenservice dat je een artikel retour wilt sturen > service.nl@worldofscentchips.com
– Je ontvangt via e-mail een bevestiging van je verzoek.
– Je ontvangt via e-mail instructies voor de verzending van het artikel.
– Na ontvangst van je zending, stuurt Scentchips een ontvangstbevestiging via e-mail.

Wij ruilen het artikel om (indien voorradig) of storten het aankoopbedrag binnen 30 dagen terug, afhankelijk van je wens.

Kosten
De kosten van terugzending dien je zelf te betalen.